مطالعات کلینیکی یک دارو میتواند بیش از ۲ میلیارد دلار هزینه داشتهباشد، به علاوه سالانه حیوانات بیشماری در این راه از بین میروند و حتی بسیاری از مطالعات به دلیل عدم تطابق مدلهای موشی با شرایط بدن انسان به نتیجه درست نمیرسند. بنابراین نیاز بسیاری برای ایجاد مدل های دیگر جهت انجام مطالعات در شیشه وجود دارد که میتواند فرایند تولید دارو و پزشکی شخصی را سرعت ببخشد.
تکنولوژی جدید Organ on Chip با بهکارگیری میکروفلوئیدیکس میتواند بادقت خوبی ارگان های بدن را شبیهسازی کند. این تراشه ها که از یک پلیمر انعاطافپذیر و شفاف ساختهشدهاند، دارای کانالهایی تو خالی است که با سلولهای اندوتلیال رگی و سلولهای اختصاصی بافت پوشانده شدهاند. بر این تراشه ها فشار مکانیکی لازم اعمال میشود تا شرایط فیزیکی محیط از جمله حرکات ناشی از تنفس را شبیهسازی کند. این جسم کوچک در واقع همچون یک برش مقطعی و سه بعدی از فعالیت های اساسی یک اندام است که میتواند انجام مطالعات بالینی، شبیهسازی بیماریها و بررسی روابط بین سلول ها را بسیار آسان کند.
در سال ۲۰۱۷ حجم بازار این تکنولوژی نوین ۱۱ میلیون دلار بوده است که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ شاهد رشد چشمگیر ۴۰ درصدی باشد. از جمله عوامل این رشد بی سابقه میتوان به اهمیت کشف داروهای جدید و ضرورت افزایش سرعت تستها، افزایش نیاز به مدلهای مختلف حیوانی، کاربرد گسترده این تراشه ها در صنایع داروسازی، بیوتکنولوژی، ارایشی بهداشتی و غذایی همچنین سرمایه گذاری قابل توجه دولتی اشاره کرد. همچنین در بین اندامهای شبیهسازی شده پیشبینی میشود تراشه های شبیهساز کبد با رشد ۴۶ درصدی در طول بازهی مدنظر بیشترین سهم را از بازار داشته باشند.
از جمله مهم ترین شرکتهای فعال در این زمینه می توان به InSphero AG، Emulate ، TissUse GmbH، Kirkstall ، CN Bio Innovations و Nortis اشاره کرد.